4 Eylül 2015 Cuma

Sakız'da Araba Nereden Kiralanır? Sakız'da Nerede Kalınır?

Adaya güç bela girdikten sonra sıra arabamızı alıp otele yerleşmeye geldi.

Ne demiş atalarımız? Bir musibet bin nasihatten yeğdir. Biz de geçen seneden tecrübeliyiz tabi, musibet yaşamamak için araba işini önceden halletmişiz keyifler gıcır.

Adada Avis, Sixt, Thrifty, Europcar, Hertz gibi bilinen araç kiralama şirketlerinin yanı sıra yerel şirketler de mevcut. Biz Vassilakis ve Sotirakis isimli iki yerel firmadan fiyat aldık. İkisinin de verdiği fiyatlar çok yakındı ancak Sotirakis bir kıt daha uygundu, bir de Vassilakis'in aracı ilk günümüzde müsait olmayacaktı falan filan derken rezervasyonu Sotirakis'ten yaptık.

Limanda görevli bizi bekliyordu, hemen limanın karşısındaki ofislerinde işlemlerimizi hızlıca halledip beyaz şimşeğimizi aldık. Aracımız 15.000 km'de, gıcır gıcır, sorunsuzdu. Benzini de full verip full istediler, biz de teslim ederken ne kadarlık benzin alacağız, aman fazla almayalım, eksik de olmasın, sorun çıkmasın stresine hiç girmedik.

Uzun lafın kısası Sotirakis'i gönül rahatlığı ile tavsiye ederim.

Otel konusu o kadar kolay olmadı ama. Zorluk, nerede kalacağımıza karar verememekten kaynaklanıyordu. Aslında gönül istiyor ki gidelim, nereyi beğenirsek orada kalalım. Ama geçen seneki tecrübemizden gördük ki ağustosta o iş öyle olmuyor. Kapı kapı dolaşıp yer bulamama ya da bulduğunda kazıklanma hikayelerimizden ötürü oteli de önceden ayarlayalım dedik.

Da-da-da-daaaan! İşte sorun: nerede kalacağız. Adanın hangi bölümündeki hangi köyündeki hangi otelde? Bu konuda yaptığım deriiiiin araştırmalar sonucunda kalınacak en uygun yerlerin limanın da bulunduğu Chios şehri ya da civarı olduğuna kanaat getirdim.

Biz seçeneklerimizi ikiye indirdik: çok güzel bir plajın da bulunduğu Agia Fotini'deki Theoxania Studios ile Chios şehrindeki Kyma Hotel.

Theoxania Studios, fotoğraflarına baktıkça orada olmak isteyeceğiniz bir plajda, tam denizin önünde, "gel bana huzur burda" derken, Kyma Hotel "yav huzur falan güzel de dur bakalım daha gençsin, bol bol yer içersin, o halde araba mı kullanacaksın" diyordu.

Biz tabii ki, "genciz biz daha yaaa, içecez tabi" diyerekten Kyma'yı tercih ettik. Yani Chios merkezde kaldık. Daha sonra gidip gözümüzle gördüğümüzde de Agia Fotini'nin bizim için çok iyi bir seçenek olmadığını anladık. Tamam orada da akşamları yemek yenebilecek restoranlar var ama merkez daha hareketli. Daha genciz biz!

Araştırmalarım sırasında gördüğüm kadarıyla Chios'un bir semti gibi bir şey olan Kambos da konaklama için tercih edilen bölgelerden biri ancak dikkat, burada konaklarsanız denize uzak olacaksınız. Benden uyarması.

Sonuçta Kyma Hotel'de rezervasyonumuzu yaptık. Bir oda rezerve etmek için milyon tane e-mail ve telefon görüşmesi ile taciz ettiğim Mr Theodore nezaketini hiç yitirmediği gibi, konaklamamız boyunca her gün bizimle gezi rotaları paylaştı. Tatlı eşi Güher Hanım da güleryüzünü bizden esirgemedi.

Kyma, Chios'un kordonunda, denizin önünde yer alıyor. Çok eski bir konaktan otele dönüştürülmüş. Duvarlardaki resimleri, yüksek tavanları, mermer merdivenleri ile kapıdan girer girmez başka bir dünyaya ışınlıyor sizi.

İşte balkonumuzdan manzara:



Binanın güzelliği, manzaranın muhteşemliği, konumun uygunluğu ve Mr Theodore ile Güher Hanım'ın samimiyetine rağmen objektif olmam gerekiyor. Bu oteli tavsiye edip etmeme konusunda kararsızım.

İki dezavantajı var: birincisi otel çok gürültülü. Hemen önünde Chios'un limanına giden yol var ve sabah erken saatlerden, gece geç saatlere kadar trafik hiç kesilmiyor. Camı kapıyı kapatıp dışarıdan gelen gürültüyü kessen bile kliması, su tesisatı, buzdolabı hep gürültülü. İkinci olarak da yatak çok rahatsız. Yani bu otelde kaliteli uyku olsa olsa tatlı bir rüya olur.

Sonuç olarak Chios merkezde konaklamaktan memnun kaldık, çünkü adanın her yerine giden ana yollar buradan geçtiği için gündüzleri adanın doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi her yerindeki plajlara rahatlıkla gittik geldik. Geceleri ise "ay arabayı nasıl kullanacağız" şimdi stresine girmeden gönlümüzce yedik içtik, sonra tıpış tıpış otelimize yürüdük.

Peki hangi plajlara, hangi restoranlara gittik? Pek tabii ki de arkası yarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder